Welcome in australia, No worries no dramas be happy,
Na een zeer aangename vlucht met qantas, lees rode wijn al volonte en deftig eten stonden we met onze voetjes terug op de grond, namelijk op Australische bodem. Het weer was hier al direct aangenaam, en na bangkok waren we blij gewonde lucht in te ademen. We willen niet zeggen dat we op deze moment blij waren dat we niet meer in azie waren, maar al snel kwam er een natuurlijke glimlach op ons gezicht bij het zien van de westerse cultuur. Het eten, drinken, de mensen waren wat vergelijkbaar met europa. Nog geen twee minuten waren we aan het wandelen tot aan de bushalte voor we een lift werden aangeboden door een ozzie. Lang leve hun gastvrijheid !
Onze eerste stop in Sydney was aan een afgelegen station, raar maar waar. Uiteraard was hier een goede reden voor. Vanuit Bangkok hadden we uitgekeken naar een campervan, DE manier bij uitstek om Australië te verkennen. We hadden afgesproken met een hawaiaans meisje dat haar busje verkocht aangezien ze richting bali ging. Na een kleine inspectie en een gewonde dosis vertrouwen in hawaianen besloten we het busje, “George” over te kopen, en dit ongeveer 3 uur na onze landing, #goebezig!.
Aangezien we in voor de derde keer in Bangkok niet veel meer om handen hadden, waren we goed voorbereid en vonden we een vriendelijke Australiër die ons een bed aanbood voor 3 nachten. Dolblij waren we al dat we accommodatie gevonden hadden, wat anders niet te betalen is in Sydney voor backpackers. doch werden onze zintuigen nog meer geprikkeld wanneer we zagen dat zijn verblijf zicht op zee had met alles op en aan, this guy was living the dream. Na twee dagen uitrusten en wennen aan Australië, hiermee bedoel ik gewoon worden van verbazing hoe mooi de stranden en de oceaan is, was het tijd om te sleutel te gaan ontvangen. De sleutel van onze nieuwe woonst/auto. Na nog een wandeling van Coogee, waar we verbleven, naar het wereldberoemde Bondi beach was het tijd om vriendjes te maken met George en hem te laten rijden.
De eerste trip leidde ons naar de Blue Mountains, Een allombekende locatie waar vele mensen naartoe trekken om de drukte van Sydney te ontlopen en te gaan wandelen, kamperen en natuur opsnuiven. Op onze eerste freecamp konden we ook eens deftig bekijken wat er allemaal aanwezig was in onze bus. We konden parkeren op 3 meter van een stuwmeer met een schitterend uitzicht, om maar te zwijgen over hoeveel sterren je hier kan zien!
De dag erop deden we de populaire wandeling langs massieve watervallen en lookouts (zie foto’s), Alles is hier zeer goed georganiseerd voor wandelaars: vuilbakken, BBQ’s, picknincktafels, drinkkraantjes, … iets wat we niet gewoon waren van in azie.
Na de blue mountains was het tijd on echt de east-coast te beginnen afreizen, maar vooraleer we hieraan beginnen moesten we toch eerst de olympische wereldstad gaan bewonderen. Hoewel het de hoofdstad is vonden we het hier nog vrij rustig qua verkeer een mensen. Misschien komt dit door het statistisch gegeven dat Australië 254 keer groter is en maar dubbel zoveel “vaste” inwoners telt dan België.
Sydney zelf is indrukwekkend, buiten de harbour bridge en het operagebouw telt de stad tal van parken en gebouwen die de moeite zijn. Dit geldt ook voor alles in en rondom de rivier die uitmondt in de zee. Een tochtje op de ferry is dus de ideale manier om op een half uur alles gezien te hebben.
Voor ons is het tijd om omhoog te reizen aangezien we theoretisch gezien maar 14 dagen hadden om tot in queensland te geraken aangezien George daar zijn registratie had.
Time to move on, time to move Up