Na enkele dagen Kuala Lumpur dat geheel bestaat uit shoppingmalls en banken, stond Singapore op de lijst. Gelukkig vonden we via Couchsurfing een sympathieke chinees die ons de komende dagen zou hosten. Want in tegenstelling tot de naam van de stad is ze namelijk zeer rijk en duur. Een fris pilsje kost hier al rap 11 SGD, gelijk aan ongeveer 8 euries. Echter is het wel een stad vol superlatieven, van de metro tot het strand, alles is er op en top in orde en nieuw. 
Het hoogtepunt van Singapore is uiteraard Marina Bay, met alles daarrond, 1 groot lichtspektakel.
En als we dachten dat we in KL al een overvloed aan Shoppingmalls gezien hadden, deden ze er in SG nog een schepje bovenop. Inderdaad nog meer malls, een mens zou niet meer weten waar te gaan winkelen. 
Na een eerste tocht met onze gids/huisbaas wisten we al goed onze weg in de/het niet zo grote stad/land.
Om toch eventjes de futuristische kant te laten voor wat hij is, zijn we naar kleinere, exotisch getinte paradijsjes midden in de stad getrokken. Zowel Little India als Chinatown brengt je midden in een aparte Aziatische sfeer. Deze kleine oases zijn niet alleen een verademing voor de geest maar ook voor de portemonnee! Lekker eten, goed als je eens een maaltijd wil consumeren die niet bestaat uit rijst. Deze pittoreske dorpjes hebben tientallen straatjes waar je in kan verdwalen en juweeltjes op de kop kan tikken. 
Een absolute aanrader in Singapore is de Show in "the gardens at the bay" een lichtspektakel met artificiële bomen onder begeleiding van disneydeuntjes.
Onze laatste dag in SG zijn we naar Santosa gegaan, een eiland dat eigenlijk 1 groot pretpark is met voor elke leeftijd wat te doen. Universal studios, gondels, stranden, casino, hotels, nogmeer shopping malls, Etc ... . Leuk om te zien maar spijtig genoeg nog duurder dan de stad zelf.
Cheerz