Bye bye Misty Maleisia --> Hello Sunny Indonesia !

Doordat de doorsnee indonesier beter bekend staat als, ik doe gewoon mijn goesting & ik trek mij van nix of niemand iets aanzolang het maar geld opleverd. Hadden wij twee weken de eer getuige 
te zijn van de grijze, mistige en ongezonde lucht afkomstig van "vureke stook" op Sumatra.
Volgens betrouwbare bronnen de ergste bosbranden van de afgelopen 20 jaar. Tijd voor actie dus!

Met begrip voor de situatie van ons reisagentschap deden we een wijziging van datum en sprongen we op het vliegtuig op richting Jakarta, meerbekend als de hoofdstad van Indonesie. (Jaja we worden sterk in aardrijkskunde !) 
Weer een grote stad maar deze keer zijn we verbazend goed voorbereid, via couchsurfing ontmoette we mister Martin, een Amerikaan, werkende voor de ambassade in Jakarta. Hij had nog een plekje vrij  om ons te hosten in zijn "appertement". Zoals het concept couchsurfing, slapen op de zetel zou moeten zijn, had de directeur van de ambassade en net iets betere stek om te slapen. Vanuit ons bed hadden we zicht op de skyline van Jakarta, Eigen badkamer, airco en regendouch inbegrepen :).  Ook het zwembad, de fitness en jacuzzi was dik in orde als je enkel maar een zetel verwacht om op te slapen!

De laatste avond had Martin nog wa extra in petto, een uitstapje naar een goeie wijnbar, een etentje en als afsluiter een zalige voetmassage, kortom, we waren opgeladen om weer enkele kilometers verder te reizen.
Op aanraden van mr. martin vertrokken we naar Borobudur, bekend om zijn indrukwekkende Boedistische tempel en inderdaad, Lonely planet hoeft er niet om te liegen, deze was echt indrukwekkend, en uiteraard zeer toeristisch. 

Met ons oog richting lombok gericht maakten we nog een extra tussenstop in Megelang waar we deze keer verbleven bij een local die koste noch moeite bespaarde om ons zijn dorp en de lokale gewoontes te laten ontdekken. Na 2uur richting de bergen te rijden, lieten we het stadsleven achter ons en werden we omringd door rijstvelden, bergen, watervallen en locals. 's nachts gingen we naar een middeleeuwse warmwaterbron in de buurt van zijn dorpje. De sterrenhemel, kaarsjes, zalig warm water en dit allemaal voor ons alleen.
Na een 16 uur durende treinrit kwamen we aan in een dorp vlakbij de Ijen vulkaan.

Time 4 a nap