Family time in Bali

https://www.youtube.com/watch?v=NB8mZMEo_6k (background music)

Daar stonden ze dan, na een kleine 20 u reizen klaar om onze nieuwe leefwereld te betreden ! Regen, zon, bintang (bier) en een hele dosis verhalen van ons en voor we het wisten al tijd om hun jetlag te verteren. Als kers op de taart was er ook nog eens een valies vol met alle lekkernijen die wij de afgelopen maanden hebben moeten missen. Het leven van een backpacker zit vol met nieuwe ontdekkingen maar een mens is ook maar een mens en die begint al snel zijn kleine gewoontes te missen m.a.w kaas, hapjes, een collectie aperitief en het allerbelangrijkste, Marijke haar snoepjes. Het was een serieuze opgave om niet direct alles te verorberen! Bij deze willen we toch nog eens een dikke merci zeggen aan iedereen in België die ons verrassend goed kent en ons een nieuw rantsoentje heeft bezorgd. We kunnen er weer efkes tegen. 
Vanaf dan begon er voor ons een zorgeloze tijd, geen uren rondtrekken, niet elke dag zoeken naar het beste verblijf voor de laagste prijs, geen honger of dorst lijden en de garantie dat we na het eten zeker niet ziek gingen worden. Neenee, geen lokale warungs meer voor ons de komende dagen. Gewoon genieten dus. 
Voor de eerste keer tijdens onze reismaanden werden we échte toeristen. Tempels bezoeken, dagtripjes maken, luieren aan het zwembad, lekker gaan eten, cocktails drinken, alle typische activiteiten zijn de revue gepasseerd and we loved it! Het enige wat echt verplicht was voor mezelf was 2 uur per dag surfen !
We hadden hier geen typische koude kerst maar wel even gezellig, op het strand, met een gebakken viske en een cocktail in de hand, het is eens iets anders. Vlak voor oudjaar zijn de 2 laatste toeristen ons komen vergezellen en ook het nieuwe jaar is ingegaan met zand tussen onze teentjes. Rond klokslag 12 werd werkelijk heel de kustlijn van Bali verlicht door vuurwerk, een goed begin als je 't ons vraagt! 
De tijd is gevlogen, voor we het wisten moesten de eersten al terug naar België, nog een pintje, een familiefotomomentje en daar gingen ze dan, richting luchthaven.
Tijd voor ons om nog wat meer te tonen van onze trip dus papa en carine de speedboot op richting De Gili's. Een klein paradijsje dat wij enkele maanden terug ontdekten.  Een paar dagen chillen op de parelwitte stranden, wat snorkelen en om alles compleet te maken hebben we nog een duikje cadeau gekregen. Jawel, wij hebben onze duikgrens eindelijk nog eens verlegd en kunnen nu tot 30 meter diep duiken. Geen haai te zien op Sharkpoint , wel gigantische schildpadden. Shipwrecks en nightdives here we come! 
Spijtig genoeg waren onze dagen in Indonesië geteld, na 3 maanden moesten we afscheid nemen van dit mooie land. Nog 2 daagjes Ubud en dan was het zo ver, met pijn in ons hart verlaten we Bali maar 1 ding is zeker, dit is geen definitief afscheid. We will be back!

In de vlieger hadden we nog een laatste prachtig zicht over onze tijdelijke thuis voor we terug naar een andere magic place vlogen,  Back to backpacker mecca, Back to Bangkok. Bangkok, we are back!